Nakon prvih šest mjeseci od potpisivanja suradnje sa SigFoxom, IoT Net Adria može se pohvaliti odličnim rezultatima. SigFoxova mreža pokriva gotovo polovicu stanovništva u Hrvatskoj te četvrtinu hrvatskog teritorija.

Po planu i obvezi, cilj IoT Net Adria je širenje mreže na 80 posto teritorija unutar dvije godine.

Sigfox je globalna komunikacijska platforma koja ima samo jedan cilj - dopustiti komunikaciju svim uređajima. To se popularno naziva Internet of Things. Volimo zamišljati svijet u kojem su svi uređaji spojeni, neovisno o tome nalaze li se na moru, visoko na planini ili bilo gdje drugdje gdje im nije omogućeno spajanje na internet, struju ili bilo koju drugu formu mreže. Povezan svijet u kojem je svima sve u dosegu.

Uređaji bez pametne mreže su samo obične stvari. Pametna mreža koja omogućuje sigurno bežično povezivanje uz niske troškove i nisku potrošnju energije ima moć da svaku stvar iz naše okoline, neposredne ili udaljene, pretvori u pametan uređaj.

Jednostavno možeš svaku stvar pretvoriti u pametnu stvar. Sve što kao korisnik moraš znati jest da ćeš uz SigFox uskoro moći bilo koju stvar pretvoriti u pametnu stvar tako što ćeš joj jednostavno pridružiti mali uređaj sa senzorom, upaliti ga i pokrenuti aplikaciju preko koje ćeš primati obavijesti. Uređaj se napaja baterijom koja zbog niske potrošnje može potrajati godinama tako da ga zaista možeš samo upaliti i zaboraviti na njega. Toliko je jednostavno.

Imate li IoT ideju ili te zanima kako možeš internet stvari implementirati u svoje poslovanje, slobodno nas kontaktiraj i uključi se u pametnu mrežu.

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me