Poljoprivredna proizvodnja najviše ovisi o vremenskim uvjetima te je konstantno pod utjecajem količine oborina, temperatura, vjetra, sunčevog zračenja, relativne vlage zraka, vlage tla i brojnih drugih faktora. Pravovremeno i aktivno praćenje mikroklimatskih uvjeta postalo je jedan od preduvjeta uspješnog bavljenja poljoprivredom.    

Agrometeorološka stanica odgovara na mnoga pitanja s kojima se proizvođači susreću u svakodnevnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a ručno prikupljanje podataka, obrada i njihova analiza postaju u prošlost.

Više nema nedoumica kada su bile zadnje oborine i koliko je kiše palo, koja je bila najniža temperatura, postoji li opasnost od mraza i drugih vremenskih nepogoda. Barani design agrometeorološka stanica odgovara na sva ta pitanja zbog čega korisnici mogu pravovremeno donijeti potrebne odluku kako bi na vrijeme zaštitili svoje poljoprivredne površine i kulture te povećali prinose. 

Kompletna rješenja su maksimalno optimizirana za korisnika, a senzori su jednostavni za postavljanje i korištenje. Meteorološka stanica na sebi ima mali solarni panel koji joj omogućuje dugoročno funkcioniranje bez dodatnog napajanja, a Sigfox mreža nudi pouzdan i siguran prijenos podataka uz ultra nisku potrošnju energije.

Pilot projektima čiji je cilj transformacija i unapređenje procesa u poljoprivredi i prehrambenoj industriji i sami smo se uvjerili u prednosti ovog načina prikupljanja i obrade podataka. Kako bismo i vama približili mogućnosti koje ovakvo prikupljanje podataka nudi, postavili smo jednu meteorološku postaju na vrh zgrade u Heinzelovoj 70.

Klikom na LINK možete vidjeti kako dobiveni podaci izgledaju u ThingsTalk platformi, a ako vam je ovo rješenje korisno te biste ga htjeli implementirati u svoju paletu proizvoda ili unaprijediti poslovanje svakako nas kontaktirajte!

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me